BÉRELHETŐ TÁBORI ÁGY

A Honvédség és a Katasztrófavédelem „fektető anyagaként” megismert technika amellett, hogy strapabíró és könnyen szállítható, minden tekintetben valódi ágy. 

Régi ismerős – új szerepben

Ez a tábori ágy egy rendkívül sikeres, magyar konstrukció, amely évtizedek óta rivális nélkül szolgálja a címsorban említett szervezeteket.
Nem véletlen, hisz méretei, acél szerkezete és a strapabíró huzatba rejtett szivacs matrac kellő kényelmet nyújt akkor is, ha gyorsan kell szállást kiépíteni. Gondos kezelés mellett elnyűhetetlen felszerelés, amit jó szívvel ajánlunk Önnek is, ha egy igazán korrekt megoldást keres az átmeneti szálláshelyek kialakítására.

A tábori ágyak katasztrófahelyzetben pótolhatatlanok | G.G.Arche Kft.

A tábori ágy méreteI és főbb technikai paraméterei

 

Fekvő felület anyaga szivacs matrac, vászon (vagy gyöngyvászon) huzatban
Szerkezet (váz) anyaga acél váz (cső), acél rugó (sodrony)
Méretek, használatra készen 190 (h) x 70 (sz) x 40 (m) cm
Az ágy méretei behajtott lábakkal 190 (h) x 70 (sz) x 10 (m) cm
A matrac (fekvő felület) méretei 190 (h) x 70 (sz) x 4 (m) cm
Terhelhetőség max. 130 kg
Teljes súly (váz, matraccal együtt) ~13 kg /db

 

Mitől más, mint egy kemping ágy?

 

Külsőre felfedezhető hasonlóság a kemping ágy és az általunk ajánlott tábori ágy között. A valódi különbség azonban a „beltartalomban” jelentkezik és leginkább az otthoni felhasználásra szánt és az üzleti, ipari célokra készített eszközök közti különbséghez hasonlítható.

A kemping ágyat várhatóan csak évente néhány alkalommal, akkor is rövid ideig használják, ezért az alkalmazott anyagok tekintetében a készítők nem számítanak jelentős igénybevételre. A tábori ágyat (MH tábori ágy) nagy igénybevételre és hosszú távú felhasználásra készítették, vagyis bírnia kell nem csak az esetenként mostoha körülmények közti tartós használatot, de a nagy tömegű ágy mozgatása, tárolása okozta megpróbáltatásokat is. 

Bérelhető tábori ágy egyedi sorszámmal | G.G.Arche Kft.

Bérelhető ágyak egyedi sorszámmal!

 

Ez a megoldás a táborszervezők és az ottalvós rendezvények házigazdáinak nagy kedvence. A sorszám jó szolgálatot tehet, ugyanis – némi adminisztrációval kiegészítve – ezzel könnyűvé válik a kiadott ágyakkal kapcsolatos felelősség megállapítása is.

Adja ki használatra az ágyakat vendégeinek sorszám alapján, névre szólóan és garantáltan nem Ön lesz az, aki a bérlet végén fizetni kénytelen más hanyagsága vagy vandál megmozdulásai miatt.  Sőt, tapasztalatunk szerint ilyen nyilvánvaló odafigyelés mellett fel sem merül a probléma, még a leginkább renitensek is képesek kulturáltan használni a bérelhető ágyakat.

Szabadban használná az ágyakat? Ebben sajnos nem tuduNk segíteni!

 

A tábori ágy fekvő felülete szivacs matrac, vastag lenvászon huzatban.
A szivacs kényelmes, de köztudottan igen jól tartja a nedvességet.
Az épületen belüli használat során az ágyak nem (vagy csak ritkán, véletlen baleset folytán) kerülnek kapcsolatba nedvességgel, míg a szabadban ez lényegében szinte kikerülhetetlen kockázat.

A nappali és éjszakai hőmérséklet közti különbség páralecsapódással jár, amit az ágyak matraca magába szív. Nyáron (amikor a szabadban alvás egyáltalán szóba kerül) egy váratlan esőzés, zivatar veszélye is fennáll.

A kiszárítás mindig (mennyiségtől függő) többletköltséggel jár, de ettől függetlenül a vászon huzat az áztatástól akár maradandóan elszíneződhet. Jelentős költségnövelő tényező lehet(ne) még a terepen széthordott ágyak (lásd fotó) begyűjtése, az ágy vázról „leszerelt” matracok a csupasz talajra helyezve pedig még inkább ki lennének téve a szennyeződésnek.

Hátrahagyott tábori ágy az udvaron, eső után | G.G.Arche Kft.

A bérlés időtartama alatt az eszközökben keletkezett károkat mindig a megrendelőnek kell megtérítenie, de természetesen bennünket sem boldogít egy projekt ilyetén lezárása. A felesleges problémák és -költségek elkerülése, valamint a minőség fenntartása érdekében az ágyakat szabadtéri felhasználásra semmilyen körülmények között nem adjuk bérbe!

Rossz tapasztalatai vannak, melyek miatt nem szívesen feküdne bérelt ágyra?

Teljesen érthető az aggodalma! A különféle rendezvény helyszíneken mi is hallunk (rém) történeteket dohos, penészes matracokról, rozsdás, nyikorgó, az éjszaka kellős közepén összecsukló ágyakról. Sajnos, nem csak az ágyak, de bármilyen tárgy esetében igaz, hogy a gondatlanság, az igénytelenség idővel egy mégoly praktikus eszközt is használhatatlan ócskasággá változtat.

Mindig a kiváló minőségre törekszünk!

Megrendelőink és saját anyagaink védelmében mi fokozottan ügyelünk az állagmegóvásra, különös tekintettel a nedvesség elleni védelemre!

Az ágyakat kiszárítjuk betárolás előtt, raktározásra pedig folyamatos páramentesítéssel ellátott konténereket használunk. Ez a megoldás kizárja, hogy a nedvesség az ágyak huzatához férkőzzön a tárolás során.

Bérelhető ágyainkat professzionális takarítógépekkel tisztítjuk | Tábori ágy bérlés, pótágy kölcsönzés | G.G.Arche Kft.

Garantáltan tiszta ágyak

 

A beszennyeződött matracokat ipari minőségű, professzionális Kärcher gépekkel tisztítjuk (például: NT 35/1 Ap porszívó, Puzzi 8/1 kárpittisztító, Xpert HD 5/15 C Plus magasnyomású mosó) és nagy teljesítményű ózongenerátorral fertőtlenítjük. Sérült ágyainkat kijavítjuk, a szakadásokat megvarrjuk, a csak komoly esztétikai hiányosságok mellett javítható matracokat pedig új huzattal látjuk el.

Folyamatosan keressük és felvásároljuk a kifogástalan állapotú tábori ágyakat is, így növeljük a bérbe vehető tábori ágyaink mennyiségét.

Bérelhet az ágyhoz lepedőt is!

 

Szállodai minőségű textilből direkt erre az ágyra szabott lepedőket készíttettünk. A lepedőket a professzionális Electrolux Lagoon® technológiával dolgozó mosodában tisztítják, vasalják mely egy egyedülálló vízalapú tisztítási rendszer, kizárólag biológiai úton lebomló mosószereket alkalmaz. A környezetet kímélő, Woolmark-tanúsítvánnyal is rendelkező eljárás egészséges, nem okoz bőrirritációt.

A tárolás során is gondosan járunk el, a kitisztított lepedők a felhasználásig jól szellőző műanyag dobozokban pihennek. A lepedőket vasalva, hajtogatva, vagy akár az ágyra felhúzva adjuk át Önnek.

Bérelhető tábori ágy méretre gyártott textil lepedővel | G.G.Arche Kft.
G.G.Arche Kft. kisteherautó flotta | Tábori ágy, pótágy szállítás

A Tábori ágyak szállítása


Ágyainkat
a logisztikából (szállítás, rakodás, depózás, stb.) adódó sérülések elkerülése érdekében kizárólag (házhoz) szállítással adjuk bérbe.

A tábori ágy egyik oldalán matrac és szövet burkolat, annak a túlsó felén viszont sodrony rugó és acél váz található. A szállításnak, rakodásnak mindig erre figyelemmel kell történnie, ellenkező esetben ez önmagában is számos lehetőséget hordoz a vászon huzat szakadását illetően. (A bérlés időtartama alatt keletkező károk helyreállítása minden esetben a bérlőt terhelik, a szállítási sérülések tekintetében azonban mi viseljük a felelősséget!) A költségek miatt sem érdemes aggódnia; nem vagyunk fuvarosok, ezért a tényleges költségeknél egy forinttal sem kérünk többet a szállításért!